15 Ekim 2007 Pazartesi

blog oluşturmak için ilk adım -> gmail hesabı almak

Öncelikle http://www.google.com.tr/ adresine gmail yazıyoruz. Ordan çıkan ilk linki tıklıyoruz ve karşımıza şöyle bir pencere çıkıyor.



Burdan kırmızıyla gösterilen kısımdaki 'Gmail özelliği için kaydolun' yazısının üstüne tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra karşımıza çıkan pencereden kendimiz için bir gmail hesabı oluşturabiliriz.
Gmail hesabı aldıktan sonra
http://www.blogger.com/ adresine giriyoruz. Karşımıza çıkan blogger sitesinde kırmızıyla belirttiğim kısma giriş yaparak blogumuzu oluşturmak için ikinci adımı atmış oluyoruz. Kullanıcı adı kısmına gmail hesabından aldığımız kullanıcı aıdın yazıyoruz. örneğin örnek@gmail.com adresine sahip bir kişi kullanıcı adı kısmına 'örnek' yazacaktır. kullanıcı adı girildiken sonra gmail'den aldığımız şifreyi de yazıp giriş yap butonunu tıklıyorz. böylece blog yapabilmek için blogger'a giriş yapmış oluyoruz.
Giriş işlemini başarıyla tamamladıktan sonra blog oluşturmak için karşımıza çıkan diğer adımları sırayla izliyoruz. Karşımıza çıkan pencerede gerekli yerleri doldurarak DEVAM butonuna basıyoruz. Son adım olarak kişisel zevkinize göre seçeceğiniz bir şablonu seçip blogumuzun ilk taslağını hazırlamış oluyoruz. Blogumuzun içini kendimize göre nasıl düzenleyeceğimizi ileriki yazılarımda yine adım adım anlatacağım.
AYLİN

Hiç yorum yok:


Myspace Graphics